Visepresident (?) Tim Walz

Som sin visepresidentkandidat valgte Kamala Harris Minnesotas guvernør Tim Walz. De fleste kommentatorer holdt en knapp på at hun ville velge Josh Shapiro, og valget av Walz kom som en stor overraskelse på de fleste. Men Shapiro er jøde og ikke en sterk motstander av Israel, og en mulig grunn til at han ikke ble valgt var at Harris ikke ville å skremme anti-jødiske velgere fra å stemme på Demokratene. 

I motsetning til de fleste andre politikere på toppnivå er Walz ikke jurist. Han har en relativt bred erfaringsbakgrunn, han har vært lærer og han har vært fotballtrener. Når Harris valgte ham var han guvernør i Minnesota, og før det var han medlem av Kongressen. De aller fleste har oppfattet han som en trivelig kar. 

Han har også tjenestegjort i det militære, men det ser ut som om han har fremstilt sine meritter der noe mer ærefullt enn det er grunnlag for. Vårt inntrykk er dog at dersom politikere lyver om viktige ting så spiller det ingen rolle for velgerne;  dersom de derimot lyver om mindre viktige ting (utroskap, bostedadresse, unøyaktigheter i regnskaper, etc.) så kan det ha store konsekvenser. 

Walz er smart, men på en litt annen måte enn Republikanernes visepresidentkandidat JD Vance; Vances form er mer akademisk, Walz´ form er mer folkelig. Det skal bli meget underholdende å se disse to i en duell.  

Som politiker er nok Walz svært venstreorientert. Den kanskje mest venstreorienterte guvernøren i USA er Californias Gavin Newsom som har ført en politikk som har vært en katastrofe for California, og Walz, som enkelte hevder er Newsoms politiske, men mer folkelige, tvilling, kan vise til et tilsvarende rulleblad for Minnesota. Walz har i stor grad støttet woke-hysteriet; han har motarbeidet fossilt brensel (olje, bensin, diesel); han har gått inn for store offentlige utgifter, men det offentlige tilbudet har ikke vært spesielt godt; og under hans lederskap har kriminaliteten vært stor. 

Walz viste seg å være svært tolerant overfor de svært ødeleggende opptøyene som fulgte i kjølvannet av drapet på George Floyd i 2020. Han burde ha innkalt Nasjonalgarden for å stanse opptøyene umiddelbart etter at de begynte, men han somlet og det gikk flere dager før situasjonen roet seg og ødeleggelsene opphørte.     

Men det er mer. En kommentator skrive følgende om utviklingen i Minnesota etter at Walz ble gjenvalgt i 2022: Walz har «established Minnesota as a mecca for abortion and a home for “trans refuge.” Minnesota “prohibits enforcing of out-of-state subpoenas, arrest warrants and extradition requests” and “bars complying with court orders elsewhere to remove children from their parents’ custody for getting gender affirming care.”» (frontpagemag, link nedenfor). 

Vi presiserer det siste punktet: Walz´ syn er at barn skal ha rett til å få utført såkalt kjønnkorrigerende operasjoner også i tilfeller hvor bare én av foreldrene samtykker i dette.    

Newsweek skriver om dette at Walz «has a legislative history of supporting the rights of transgender minors and gender-affirming care, … 

In April 2023, Walz, who has been the state’s governor since 2019, signed a Minnesota law aimed at protecting the rights of the LGBTQ+ community to access and receive gender-affirming health care—which can include a range of medical procedures and care such as surgery and puberty blockers—without intervention of out-of-state laws. … 

The law says court orders «for the removal of a child issued in another state solely because the child’s parent or guardian assisted the child in receiving gender-affirming care in this state must not be enforced in this state,» with many referring to this as a «Trans Refuge» law. It prohibits the extradition of out-of-state individuals for receiving legal case in Minnesota.

It also states if a child has been abandoned or their safety is at risk, or they are unable to obtain gender-affirming care, the «court of this state has temporary emergency jurisdiction.» … 

In addition, Walz banned conversion therapy for children and vulnerable adults.» (link nedenfor)

(Vi skyter dog inn at vi støtter Walz´ syn når det gjelder kvinners rett til selvbestemt abort.)  

Walz er imot ytringsfrihet; han sier at man ikke har noen rett til å spre misinformasjon: «… There is no guranatee to free speech on misinformation or hate speech and especially around our democracy  …» . (link til rumble nedenfor). 

Et svært viktig poeng er at Walz er Kina-venn. Etter at han var ferdig med college tok han en lærerjobb i Kina, og senere startet han et firma som arrangerte studieopphold i Kina for amerikanske studenter: Educational Travel Adventures, Inc. Firmaet var virksomt i om lag 20 år. Etter at Walz giftet seg dro han og fruen på bryllupsreise til Kina, og frem til 2003 tilbrakte paret hver sommer i Kina; han har uttalt at han aldri har blitt så godt behandlet noe sted som han ble behandlet i der. Walz hadde også jevnlige møter med tjenestemenn i Kina også etter at han ble valgt inn i Kongressen i 2007. De som sørget for at han ble så godt behandlet var selvfølgelig de kinesiske myndigheter; kommunistisdiktaturer har for vane å finne unge politiske talenter, gjøre stas på dem og dyrke dem i håp om at de en gang senere i livet får en viktig stilling. 

Walz uttalte i 2016  at «I’ve lived in China, and as I’ve said, I’ve been there about 30 times … I don’t fall into the category that China necessarily needs to be an adversarial relationship. I totally disagree.» 

Walz er altså sterkt venstreorientert, og har et godt forhold til kommunistdiktaturet Kina. Hvordan dette vil slå ut under visepresident Walz dersom Kina gjør alvor av sin sabelrasling overfor Taiwan kan man bare lure på. 

Politisk sett virker Walz som et langt mer tvilsomt kort enn republikanernes visepresidentkandidat. Begge er ille, men på litt forskjellige måter: Vance er svært religiøs og er en sterk tilhenger av statlig styring, Walz er svært sympatisk innstilt overfor et kommunistdiktatur og er en sterk tilhenger av statlig styring. 

Kandidatene er Trump, Vance, Harris, Walz. To av dem er ikke spesielt smarte, to av dem er nokså intelligente, men på forskjellige måter, og begge de to som er nokså smarte er sterkt imot individuell frihet; Vance på et religiøst grunnlag og Walz på et sosialistisk grunnlag. 

Her er det absolutt ingen kandidater vi på noe som helst vis kan støtte. 

.

.

.

.

https://www.newsweek.com/tim-walz-policy-transgender-minors-explained-1937598


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *