Politikernes hovedoppgaver

Politikerne (de som har makt, dvs. de som sitter i regjering) har to hovedoppgaver. Den ene av disse oppgavene er at de skal sørge for at samfunnet fungerer, det vil si at folk flest har jobb, at de har en inntekt de kan leve av, at de ikke blir utsatt for kriminalitet, og at de som ikke er i stand til å jobbe på en eller annen måte blir forsørget av de som jobber. (Barn skal bli forsørget av sine foreldre, gamle og syke som ikke kan jobbe skal bli forsørget gjennom forsikringsordninger.) 

Alle land i Vesten har i dag en betydelig velstand, og det betyr at folk flest har det bra, i hvert fall i forhold til hvordan folk flest hadde det i tidligere tider og hvordan folk flest har det i områder utenfor Vesten. 

Men det ser ut som om tilstanden på disse to viktige områdene – velstand og trygghet – er i ferd med å utvikle seg i en svært negativ retning. Vi siterer noen overskrifter fra diverse presseorganer: 

«Seriekriminell 16-åring fra Afghanistan viftet med machete i Drammen – løslatt umiddelbart»

«Ran av Norway Cup-deltagere: Gjerningspersoner identifisert. Politiet gjør nå tiltak mot personene.»

«Ber ungdom på Oslo-besøk «droppe merkeklær og gå samlet»: – Er det egentlig trygt her?»

«Vipps-raner sluppet fri fra varetekt. 16-åringen som er siktet for tolv Vipps-ran i Oslo er løslatt fra varetekt.» 

«Mobbingen øker – skolens tiltak hjelper ofte ikke»

«I 2023 kom det inn 5624 avviksmeldinger om vold og trusler mot ansatte i Oslo-skolen.  Av disse er det 652 hendelser som betegnes som alvorlige.  28 av dem ble anmeldt. I Bergen kom det inn 5199 meldinger, men der er det nesten halvparten så mange elever»

Langt alvorligere forbrytelser enn dette skjer i de landene som står oss nærmest: Sverige, Storbritannia og USA.

«I Southport i England ble tre små jenter drept og flere andre er såret etter at en 17-åring med kniv angrep dem på et dansearrangement for barn denne uken. Denne hendelsen stiller seg i en lang rekke voldshendelser utført av barn de siste uken»

«Opptøyene i Southport: Over 50 politibetjenter skadd»

«Opptøyer i flere byer i Storbritannia. Demonstranter har støtt sammen med politiet i flere britiske byer. Politiet melder om «alvorlig uorden» i Liverpool, der flere politifolk er blitt skadet.»

«Det har vært en svært voldelig helg i Storbritannia. Minst 150 personer er så langt pågrepet etter opptøyer siden lørdag kveld.»

Sverige: «Antalet sprängningar slår rekord 2023 i Sverige: För antalet skjutningar ser totalen ut på följande sätt, redovisat per år. 325 år 2018, varav 43 avlidna och 140 skadade; 360 år 2019, varav 45 avlidna och 126 skadade; 379 år 2020, varav 47 avlidna avlidna och 119 skadade; 344 år 2021, varav 45 avlidna och 115 skadade. 391 år 2022, varav 62 avlidna och 107 skadade»

«Svensk politi: 62.000 personer i Sverige er knyttet til kriminelle nettverk. Rundt 14.000 personer i Sverige anses å være aktive i kriminelle nettverk i Sverige, melder svensk politi i en rapport.»

USA ble det våren og sommeren 2020 omfattende opptøyer etter at den småkriminelle George Floyd drept av en politimann under en arrestasjon: «George Floyd Riots Caused Record-Setting $2 Billion in Damage, New Report Says.  … the True Cost Is Even Higher». 

Allikevel, kriminaliteten i USA, både voldelig kriminalitet og slike ting som tyveri, har gått ned de siste årene. I enkelte områder har det vært slik at enkelte butikker har måttet legge ned på grunn av av omfattende tyverier, og i enkelte områder er det slik at politiet ikke etterforsker tyverier. 

Vi kunne ha gjengitt mange flere overskrifter enn dette, men bildet er tydelig: selv om vi bare har snakket om fire land er det tydelig at mange land i Vesten har enorme problemer på et svært viktig område. Det er en voldsom økning i kriminalitet, og dette betyr at folk flest stadig føler seg mindre trygge. 

Vi har ikke gjengitt noen sitater om velstandsutviklingen, men det er tegn som tyder på at den vil være langt mindre positiv i årene fremover enn den var for noen tiår siden. 

Denne utviklingen er et uunngåelig resultat av den politikken som er blitt ført, og en annen politikk ville ha unngått denne økningen av kriminalitet. (Vi skal ikke her kun henge ut politikerne; politikerne er valgt av folket, og politikerne fører den politikken som velgerne har bedt dem om å føre. Sagt på en annen måte: politikken som er ført er den som  politikerne/partiene har lagt frem før hvert valg i sine partiprogrammer, og som velgerne har sagt Ja til ved å stemme på disse partiene.)

Rent konkret: denne sterke økningen i kriminalitet er resultat av spesielt fire forhold. Den er et resultat av milde straffer for kriminalitet. Den er resultat av en ordning som innebærer at de som ikke kan eller vil jobbe automatisk blir forsørget på statens/skattebetalernes  bekostning (at de får ulike former for trygder og støtteordninger). Den er resultat av at mange gutter vokser opp uten en far i familien (gutter er ofte mere utagerende enn jenter, og noen gutter må da ha en mann nært tilstede i sin oppvekstperiode for å unngå at de skal ført inn på en uheldig utvikling.) Den er resultat av forbudet mot narkotika. 

Milde straffer for kriminalitet, og en svært høy kriminell lavalder: Milde straffer betyr at kriminelle enten ikke straffes eller straffe svært mildt nå som ikke vil avskrekke dem fra en fremtidig karriere som vanekriminelle. En høy kriminell lavalder betyr at de som er yngre enn den alderen i realiteten kan det gå alvorlige forbrytelser uten å bli straffet.  

«Størst er økningen av gjerningspersoner under 15 år. Sammenlignet med 2019 har antall barn som blir mistenkt, siktet eller domfelt økt med 1207 unike gjerningspersoner… Selv om antall gjerningspersoner under 15 år øker mest, øker det også blant 15-, 16- og 17-åringene..» (desember 2023, tv2, link  nedenfor)

Å kunne leve på trygd uten å jobbe betyr at man har masse tid til rådighet, og som det heter: lediggang er roten til alt ondt. Dessuten, dersom man jobber får man en struktur på livet sitt, man får kolleger man forhåpentligvis vil få et godt forhold til og man må holde forholde seg til arbeidsgiver og kunder. Dette er en god ting de aller flestes liv, men hvis man kan leve og ha en grei inntekt uten å måtte gjøre dette er det enkelt å henfalle til kriminalitet. 

Med diverse støtteordninger har staten reelt sett subsidiert familieoppløsning, og som vi nevnte over; for gutter kan det være spesielt utfordrende å vokse opp i en familie uten en far. Forebyggende arbeid mot kriminalitet er viktig, men den desidert viktigste arenaen for slikt forebyggende arbeid er familien. Forebyggende arbeid på andre arenaer er svært lite effektivt, noe det er mengdevis med erfaring som bekrefter.

Og sist: det er en etterspørsel etter narkotika, og siden det er forbudt kan det se ut som om det er store penger å tjene på å forsyne dette illegale markedet med ulike typer narkotika. En stor grad av de problemene som man ser i Sverige skyldes krig mellom narkotikabander; en krig som ikke ville vært der hvis narkotika var lovlig. 

Oppsummert: den økende kriminaliteten er dyrket frem av en politikk som innebærer milde straffer for kriminalitet, muligheten til å leve på trygd uten å jobbe, støtte til familieoppløsning, og forbud mot narkotika. 

Men dette er prinsipper som praktisk talt alle velgere støtter, og da er det veldig enkelt å kunne konstatere følgende: den sterkt økende kriminaliteten vi ser er et resultat av en politikk som politikere ut her og som folk flest ønsker. 

Disse prinsippene er en sentral del av velferdsstaten, den politiske organiseringen av samfunnet som praktisk talt alle ønsker. 

Helt til slutt: vi nevnte at politikere hadde to hovedoppgaver. Den ene er å sørge for at samfunnet fungerer, og det gjør politikerne ikke. Dette kommer av at de baserer seg på en modell som nødvendigvis må gi de resultatene vi ser. 

Den andre hovedoppgaven er en som vi er for, men som de aller fleste er uenig: Den andre hovedoppgaven er at de burde arbeide for å øke borgernes frihet. Men politikerne gjør det stikk motsatte, det som skjer er at det hele tiden blir innskrenkninger i borgernes frihet: Det kommer stadig flere reguleringer, det blir stadig mer overvåking og kontroll, det blir stadig økende skatter og avgifter, osv. Dette er hovedårsaken til at man har en negativ velstandsutviklingen, dette er hovedårsaken til at velstanden for mange ikke vokser, og at den for stadig flere er synkende.  Politikerene har ikke bare sviktet oppgaven om å gi befolkningen trygghet, de har også sviktet sin oppgave som innebærer at de skal sørge for at flere og flere får det stadig bedre.

Og nå er det til og med fare for at det kommer alvorlige kriger (krigen i Ukraina kan utvide seg til å omfatte flere land, krigen mellom Israel og Iran (Hamas og Hizbollah er i stor grad proxyer for Iran) kan utvikle seg, og vi er ikke trygge på hva som vil skje mellom Kina og Taiwan): Krig er det tydeligste tegn på at politikerne har styrt svært dårlig. Hvis politikerne har styrt riktig har de sørget for at man er en tilstand hvor det ikke blir krig! 

Det er svært lite som tyder på at det er grunn til å være optimistisk med hensyn til utviklingen i årene som kommer. Dette er altså fordi politikerne med støtte fra folk flest har ført en politikk som nødvendigvis må føre til de forferdelige resultater som vi nå ser de første tegn til. 
.

.

.

https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/her-fotfolges-ungdommene-for-a-hindre-kriminalitet/16321312/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *